linkedin
Ulusal YapayZeka ve Genel Yapay Zeka Konferansı

Ulusal YapayZeka ve Genel Yapay Zeka Konferansı

Gazi AI Center olarak düzenlenen Ulusal Yapay Zekâ ve Genel Yapay Zekâ Konferansı: Değişime Ne Kadar Hazırız? etkinliği 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonunda 09.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. 18:30-21:00 saatleri arasında ise olası işbirliklerinin ve projelerin konuşulacağı YZ Merkez Müdürleri ve Bölüm Başkanları Toplantısı ile kongre tamamlanacaktır.

Bu konferansın amacı; öncelikle alan uzmanlarını bir araya getirerek zeki sohbet robotlarını artılarıyla ve eksileriyle tartışmak ve geleceğe projeksiyon tutmaktadır. Ek olarak;

  •  YZ ve Genel YZ’da güncel gelişmeleri değerlendirmek,
  • ChatGPT özelinde zeki sohbet robotları, sunduğu fırsatları, oluşturabileceği tehditleri konuşmak, olası riskleri öngörmek,
  • Politika geliştiriciler, karar vericiler, sektör-kurum-üniversite temsilcileri, araştırmacılar, öğrenciler ile konuya ilgi duyanları bir araya getirmek,
  • Başta eğitim-öğretim olmak üzere diğer alanlara etkilerini tartışmak,
  • Yeni meslek alanları veya yok olacak meslekler açısından konuyu ele almak,
  • Büyüyen ve gelişen siber ve derin dünyada karşılaşılan veya karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeleri öngörmek ve önlemler geliştirilmesine katkı sağlamak,
  • Kişisel, kurumsal ve ulusal olarak hayatımıza yansımalarını kapsamlı değerlendirmek, ve kısaca
  • Genel YZ ve uygulamalarını kapsamlı olarak tartışmak ve toplum için değer üretmek, elde edilen ortak düşünceleri, fikirleri ve çıktıları raporlamak ve bunları kamuoyu ile paylaşmaktır.

Konferansta zeki sohbet robotları ve platformları 3 oturumda tartışılacak, 4. Oturumda ise bu konuda yapılacaklar ile ilgili karar alıcılarla konu değerlendirilecek ve kamuoyuna sunulacak görüşler değerlendirilecektir. Oturumlarla ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

Oturum-1’de Yapay Genel Zekânın Fırsatları ve Tehditleri tartışılacak olup Yapay Zekâ, Yapay Genel Zekâ ve Süper Yapay Zekâda gelişmeler; Makine ve derin öğrenme algoritmaları ve yapılarındaki yenilikler ve gelişmeler; YZ yapıları ve platformları; Makine öğrenme algoritmalarına ve yapılarındaki güvenlik açıkları, yapılan saldırılar, spesifik saldırı tipleri, güvenlik ihlalleri, saldırı ve korunma mekanizmaları; YZ’daki fırsatlar ve tehditler; vb. konuları içermektedir.

Oturum-2’de Yapay Genel Zekânın Topluma, Kurumlara, Sektöre ve Eğitime, Güvenliğe Etkileri; Yapay Zekâ, Genel Yapay Zekâ ve Süper Yapay Zekâda gelişmeler ve bunların hayatımıza yansımaları; Bilinçli ve etkin kullanımı; Bilim ve bilimsel düşünmeye katkıları; Akademik ve sektörel üretkenlik; Kullanıcılara sunulan fırsatlar ve tehditler; Mevcut mesleklere etkileri, gelişecek yeni meslek alanları; Ar-ge ve inovasyon kültürü oluşturmaya etkileri; Verimlilik ve kaliteye katkıları; Etik, hukuk ve telif hakları ihlalleri; Kişisel gelişim ve hayat boyu öğrenmeye katkıları ile kullanıcılara sunduğu diğer fırsatlar ve tehditler değerlendirilecektir.

Oturum–3’de ise Genel Yapay Zekâ Dünyayı Değiştiriyor! Hazır mıyız? başlığında tartışmalar yapılacaktır. Bu oturumda; Genel YZ sistemleri sorumlu bir şekilde geliştirilmezse nasıl olumsuz sonuçlar doğurabilirler? YZ araştırmacıları ve geliştiricileri yaptıkları çalışmalarda, işin etik ve toplumsal etkilerini ne kadar göz önünde bulunduruyorlar? YZ laboratuvarları sonuçlarını açıklamada şeffaf mıdırlar? Eğitim-öğretim sistemimiz, öğretmenlerimiz, öğretim elemanlarımız ne kadar hazırdır?

Akademik ve zihinsel üretkenliğimiz bundan nasıl etkilenecek? Ulusal stratejilerimiz bunun için yeterli midir? Sunulan yenilikler ne kadar üretime aktarabilir? Endişeler ne denli dikkate alınmaktadır? Toplum ve ülke olarak bu değişime ne kadar hazırız? Bireyler, toplumlar, sektörler, kurumlar, üniversiteler ve STK’lar bu değişim ve dönüşümün ne kadar farkındalar? Mevcut yasaklamalar, sınırlamalar, tedbirler ve çalışmaları durdurma çağrıları ne kadar doğrudur? YZ devrimi kullanıcıları ne kadar etkiler? Hazır olmak için ne veya neler yapılmalıdır? gibi sorulara cevap aranacaktır.

Oturum–4’de ise Yapay Zekâ Merkez ve Bölüm Başkanları Toplantısı yapılacaktır. Başta kendi ulusal sohbet robotlarımızı oluşturmak, fırsatlardan faydalanmak ve tehditlerle mücadele etmek için yapılabilecek ortak işbirliği, proje ve çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Kayıt için tıklayınız. 

Etkinlik Tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba
Saat : 09.30 -18.00

Etkinlik Adresi: Gazi Üniversitesi Rektörlüğü- Mimar Kemaleddin Salonu, Teknik Okullar / Ankara

Bu Konferans Gazi Üniversitesi Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİ AI CENTER ) tarafından düzenlenmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Low-code / No-code Uygulama Geliştirme Nedir?

idefix Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Dijital Çağda İş Süreçlerinin Dönüşümü: Temel Teknolojiler ve Araçlar

.tr Uzantılı Alan Adı Başvuruları

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.