linkedin
Bulut Sunucu nedir, Bulut Sunucu (Cloud Server) Faydaları Nelerdir?

Bulut Sunucu nedir, Bulut Sunucu (Cloud Server) Faydaları Nelerdir?

Bulut sunucu (cloud server), fiziksel sunucular üzerinde çeşitli sanallaştırma araçları kullanarak oluşturulan sanal sunucu hizmetidir. Özellikle son dönemde dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen sunucu tipidir. Bulut Sunucular sahip oldukları donanımsal özellikleri, kaynak kullanımlarındaki yüksek verimlilik ve ekonomik açıdan düşük maliyetli olması sebebiyle yeni başlayan ve geliştirme aşamasında olan projeler için tercih edilmektedir. Cloud server bireysel ve kurumsal tüm projelerde güvenle verilerinizi işleyebileceğiniz, gerektiğinizde bulunduğunuz her yerden kolayca verilerinize erişebileceğiniz sunucu teknolojisidir. Bulut sunucular, tıpkı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, çok daha düşük maliyetlerle yüksek sunucu performansı sağlar.

Bulut Nedir?

Bulut, yaygın olarak, bir yazılım veya uygulama hizmetinin parçası olarak kiralanabilen, internete bağlı birkaç sunucuyu ifade etmek için kullanılır. Bulut tabanlı hizmetler web barındırma, veri barındırma ve paylaşma ve yazılım veya uygulama kullanımını içerebilir.

‘Bulut’, yükü paylaşmak için birkaç sunucunun birbirine bağlandığı bulut bilişimi de ifade edebilir. Bu, tek bir güçlü makine kullanmak yerine, karmaşık işlemlerin birden çok küçük bilgisayara dağıtılabileceği anlamına gelir.

Bulut depolamanın avantajlarından biri, genellikle birleşik depolama bulutları olarak adlandırılan, tek bir şekilde hareket eden birçok dağıtılmış kaynağın bulunmasıdır. Bu, verilerin dağıtımı nedeniyle bulutu hatalara karşı çok toleranslı hale getirir. Bulut kullanımı, belgelere, dosyalara ve verilere paylaşılan erişim nedeniyle dosyaların farklı sürümlerinin oluşturulmasını azaltma eğilimindedir.

Bulut sunucusunun faydaları nelerdir?

Bir bulut sunucusu, herhangi bir yazılım sorunu ortamınızdan izole edildiğinden, iş kullanıcısına istikrar ve güvenlik sağlar. Diğer bulut sunucuları, bulut sunucunuzu etkilemez ve bunun tersi de geçerlidir. Başka bir kullanıcı bulut sunucusunu aşırı yüklerse, bunun fiziksel sunucuların aksine bulut sunucunuz üzerinde hiçbir etkisi olmaz.

Bulut sunucuları kararlı, hızlı ve güvenlidir. Fiziksel sunucularda görülen donanım sorunlarından kaçınırlar ve BT bütçelerini düşük tutmak isteyen işletmeler için muhtemelen en kararlı seçenek olurlar.

Bulut sunucuları paranız karşılığında daha hızlı hizmet sağlar. Benzer bir fiziksel sunucu fiyatıyla alacağınızdan daha fazla kaynak ve daha hızlı hizmet alırsınız. Bulutta barındırılan bir web sitesi daha hızlı çalışır.

Bulut sunucularıyla ölçeklenebilirlik elde edersiniz. Bellek ve disk alanı ekleyerek yükseltme yapmak çok kolay ve hızlı olmasının yanı sıra daha uygun maliyetlidir.

Bulut Sunucu Çalışma Şekli

Bulut sunucu ile internetin çalışma mantığı arasında çok büyük bir fark bulunmamaktadır. Bulut sunucular internetin küçük bir bölümüdür. İnternet ise aslında makro ölçekte bir bulut sunucu olarak kabul edilebilmektedir. Günümüzde kullanılan bulut sunucular aslında geleceğin internetinin altyapısını oluşturmaktadır. Veri depolama ve transfer ücretleri düşerken bant genişliği hızları giderek artmaktadır. Bu sayede bulut bilişim giderek daha fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. İnternet ve bulut bilişim insanlar arasındaki bağlantının büyümesi ihtiyacı ile ortaya çıkan yapılardır. Büyük veri merkezleri sunucularının depolama alanlarını, işlemci güçlerini ve diğer kaynaklarını sanallaştırarak birleştirebilmektedir. Kullanıcılar devasa kaynakların sunduğu imkânlardan yararlanırken aynı zamanda daha düşük ücret ödemektedir.

Cloud Server (Bulut Sunucu) Faydaları

Bulut sunucunun kendine has özellikleri nedeniyle bazı faydaları bulunmaktadır. Bunun en başında ise bir merkezden aynı anda birçok kişinin çalışabilmesi olanağı gelmektedir. Bir projede yer alan herkesin tek bir merkeze erişmesi aynı zamanda iş akışının hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Ayrıca bulut sunucuların bir diğer özelliği ise her yerden ve her zaman erişilebilir olmalarıdır. İnternete bağlanan cihazların büyük çoğunluğundan sunucuya erişim sağlamak mümkündür. Bu sunucular aynı zamanda ölçeklendirilebilme avantajına da sahiptir.

İş yükünün artması ya da azalmasına bağlı olarak kaynaklar anlık olarak değiştirilebilmektedir. Bu nedenle kullanım ücretleri üzerinde de sıkı bir kontrol sunmaktadır. Aynı zamanda kaynakların donanımlar arasında dağıtılmış olması sebebiyle bulut bilişim ekstra bir güvenliğe sahiptir. Siber saldırı, donanım hatası ya da sistem aşırı yüklenmesi nedeniyle meydana gelen erişim problemleri bulut sunucularda görülmemektedir.

 Bulut sunucu seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Kurumsal ya da bireysel projeleriniz için bulut sunucu seçimi yaparken, hem projenizin alt yapısına en ideal sisteme sahip sunucuyu seçerek en iyi performansı elde edebilir, hem de yüksek performanslı ve verimli donanımlara sahip sunucular ile en iyi fiyat/performansı elde edebilirsiniz.

Güçlü Donanımlar ile Performans Sorunu Yaşamayın

Bir sunucunun performansını belirleyen en temel özellik, sahip olduğu donanımlardır. Eski teknolojiye sahip donanımlar, performans açısından yetersiz olacağı gibi erişim kesintilerine ve hatta veri kayıplarına bile neden olabilmektedir. Bu nedenler bulut sunucu seçimi yaparken dikkate almanız gereken ilk kriter, sunucunun donanımları olmalıdır. Günümüz işlemci teknolojisinde en iyi performansı, Intel’in veri merkezleri için özel olarak ürettiği XEON işlemcilerdir.

Bu nedenle satın almak istediğiniz sunucunun XEON işlemci mimarisine sahip olmasına dikkat edin. Performansı etkileyecek bir diğer donanımda disklerdir. Hızlı veri okuma ve yazma özelliğine sahip SSD diskler ile hem verilerinizi daha hızlı işleyebilir, hem de güvenle depolayabilirsiniz.

Ücretsiz Kontrol Paneli ile Ekstra Maliyetler Ödemeyin

Bulut sunucu satın alırken, kontrol paneli seçeneklerine göz atın. Sunucu kontrol panelinizin geniş yönetimsel özellikleri, sunucu yönetiminde tüm işlemleri yapabilmenizi sağlar. Bu nedenle bulut sunucu satın alırken hangi kontrol panellerinin aldığınız sunucu hizmetine sahil olduğuna dikkat ediniz.

 

Bulut sunucu (cloud server) için hem esnek yönetim imkanı hemde uygun lisans fiyatları sunan Plesk Panel’i tercih edebilirsiniz. Cloud sunucu seçimi yaparken, Ücretsiz Plesk Panel sağlayan hizmetleri tercih edebilirsiniz. Bu şekilde aylık sunucu fiyatı kadar Plesk lisans ücreti ödemek zorunda kalmadan, proje maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

 

Performans ve Veri Güvenliği İçin TIER III Veri Merkezi

Web projelerinin başarıya ulaşması için sistem tarafında iki önemli kriter vardır. Bunlarda biri projenin sunucu performansı bir diğer ise verilerin güvenliğidir. Bulut sunucu satın almak istediğinizde, sunucu hizmetinin hangi veri merkezinde barındığına mutlaka bakmalısınız. Veri merkezleri; donanımları, network alt yapısı, enerji alt yapısı ve iklimlendirme özelliklerine göre farklı kalite sertifikalarına sahiptir.

Cloud sunucu hizmetinizin kesintisiz ve yedekli enerji altyapısı, network omurgası, DDoS koruması ve son teknoloji iklimlendirme ve doğal felaketlere karşı koruma altında olmasını istiyorsanız TIER III Veri Merkezlerinde yer alan bulut sunucu servislerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Ankara Merkezli GLOBALNET Türkiye’ye hizmet vermenin yanında yurtdışındaki bir çok müşterisine de Sanal Sunucu, VDS, VPS, DEDICATED, CLOUD, Bulut Sunucu hizmetleri vermekte olup, güçlü iş ortakları ve uzman ekibiyle uzun yıllardır müşterilerinin memnuniyetini en yüksek seviyede sağlamaktadır.

Sanal sunucu servis ve hizmetlerimiz hakkında ücretsiz ön analiz bilgisi ile web sitenizin, e-posta hizmetleriniz veya web uygulamaları ihtiyaçlarınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

SANAL SUNUCU HOSTING DESTEK HİZMETLERİ
Web Site Barındırma (Web Hosting) Teknik Desteği:
Hizmet kapsamında web hosting hizmetinin dahil olduğu durumlarda bu hizmet 1 (bir) yıl boyunca GLOBALNET tarafından sağlanmaktadır. GLOBALNET bu süre içerisinde hosting altyapı kaynaklı sorunları süratle gidermektedir.

E-Posta Servisleri Teknik Desteği:

Hizmet kapsamında web hosting ve e-posta hizmetinin GLOBALNET’e ait olduğu durumda bu hizmet 1 (bir) yıl boyunca GLOBALNET tarafından sağlanmaktadır. GLOBALNET bu süre içerisinde sunucu kaynaklı e-posta sorunlarını gidermektedir.
Kullanıcılar e-posta ayarlarını GLOBALNET’in aktaracağı bilgiler çerçevesinde dilerse kendileri dilerlerse GLOBALNET tarafından uzaktan erişim yöntemiyle yapılmaktadır.
Kullanıcıların kullandıkları e-posta programı (outlook vb.) kaynaklı sorunlar kullanıcı tarafından giderilir. GLOBALNET, kullanıcıların talebi doğrultusunda e-posta ya da telefon desteği sağlamaktadır.

“CLOUD HOSTING” GLOBALNET ÖZEL VDS BULUT SUNUCULARI TEKNİK ALTYAPISI

BULUT SUNUCUlarımız son derece güçlü ve güvenilir DataCenter altyapıları üzerinden (TURKCELL SUPERONLINE OLAĞANÜSTÜ DURUM MERKEZİ ANKARA) barındırılmaktadır.
GLOBALNET tarafından sağlanan VDS Bulut Sunucu Hosting Servisleri %99.99 Uptime Garantisi altında güvenilir DataCenter ortamlarında barındırılan 7/24 kesintisiz çalışan Yüksek Performanslı Sunucular üzerinden sağlanmaktadır.
Sunucularımız ve Datacenter ortamının tüm güvenlik altyapısı Uluslararası Standartlara Uygundur.
Firmamız BTK TİB Dairesi Başkanlığı tarafından Hosting Hizmetleri Vermeye Yetkili Belgeye Sahiptir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Low-code / No-code Uygulama Geliştirme Nedir?

idefix Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Dijital Çağda İş Süreçlerinin Dönüşümü: Temel Teknolojiler ve Araçlar

.tr Uzantılı Alan Adı Başvuruları

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.