linkedin
Globalnet
GLOBALNET, Türk Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımında

GLOBALNET, Türk Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımında

Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Tebliği) kapsamında, Yurtdışına ihracat yapmak üzere kurulan 41 firmanın yer aldığı “Türk Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı” arasında GLOBAL İNTERNET TEKNOLOJİLERİ olarak yer almış olmaktan dolayı son derece gururlu ve de mutluyuz.

Bu kapsamda ar-ge yaptığımız ve geliştirdiğimiz Avanto Yazılım Çözümlerimizi Yurtdışına ihraç etmek üzere çalışmalara başlamış bulunmaktayız.
Global İnternet Teknolojileri Ltd. Şti. YASAD ve İMMİB İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Üyesidir.

09.04.2013 Tarihinde BTNET.COM.TR ‘de Yayınlanan Haberin Linki :
http://www.btnet.com.tr/81658-turk-yazilim-sektoru-15-milyar-dolarlik-ihracat-hedefi-icin-ataga-gecti/

 

Türk yazılım sektörü 15 milyar dolarlık ihracat hedefi için atağa geçti

globalnet-turk-yazilim-sektoru-yurtdisi-pazarlama-takiminda

Türkiye pazarında güçlenen yazılım sektörünün temsilcileri, İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) öncülüğünde ihracat atağına hazırlanıyor.

Türkiye, dış pazar odaklı büyüme stratejisi ile Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğini alarak yazılım sektöründe dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmeyi hedefliyor. Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Tebliği) kapsamında 41 firmayla Türk Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı’nı kuran TET, yazılım sektörü ihracatının artırılması amacıyla Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER) ile de işbirliği yaptı. Üç yıl sürecek proje kapsamında 10 alım heyeti ve 5 yurtdışı ticari heyet düzenlenmesi planlanıyor. Yurtdışı Pazarlama Takımı’nda yer alan yazılım firmalarına eğitim ve danışmanlık hizmetleri de verilecek.

Bilişim sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla büyüyor. Son 10 yılda ekonomideki büyüme, kişi başına düşen milli gelirdeki artış, bilgi teknolojilerinin yaygınlaşması ve yeniliğe açık nüfusu Türkiye’nin bilgi toplumuna geçişini hızlandıran faktörler arasında yer alıyor. Bilişim sektörü her yıl ortalama yüzde 14 büyüme ile 34 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Yazılım ve hizmet sektörünün payı ise yaklaşık 2 milyar düzeyinde. TÜBİTAK-MAM verilerine göre ülkemizde 1.603 yazılım geliştirme firması bulunuyor.

Ülkemizin stratejik sektörlerinden biri olan yazılım sektörü, yüksek ihracat potansiyeli ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin yazılım ihracatı 2012 yılında 412 milyon dolar olarak gerçekleşirken bu rakamın 2013 yılı sonunda 500 milyon dolara yaklaşması bekleniyor. Sektör, Almanya ve ABD’nin başı çektiği 70’e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Yazılım ihracatımızın 2023 yılında 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Hedef bölge ülkeler

Türkiye nüfusunun yarısının 29 yaş altında olması, internet kullanım oranlarının yüksekliği, mobil uygulamaların ve sosyal medyanın yaygınlaşma hızı gibi etkenlerin yazılım sektörünü büyüteceği tahmin ediliyor. Ülkemizde 1,5 milyonun üzerindeki KOBİ’nin bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanacak olması da yazılımın yıldızını parlatıyor.

Mühendis gücüyle Avrupa’da ikinci sırada yer alan Türkiye, yazılım ve bilişim pazarındaki hızlı büyümesiyle yabancı yatırımcının da ilgi odağında. Avrupa’nın Orta Doğu’ya açılan kapısı olarak da görülen ülkemiz, dinamik yapısıyla uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü her geçen gün artırıyor. Özellikle Avrupa Birliği, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri önemli fırsatlar barındırıyor. Bu potansiyelin farkında olan TET, kurduğu Türk Yazılım Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı ile yazılım sektörünün yurt dışına açılması, ihracatının artırılması ve sektörün ülkemizdeki gelişiminin hızlandırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Türkiye’nin yazılım sektöründe dünyada söz sahibi olabilecek altyapı ve yetişmiş insan gücüne sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi :

“Bir süredir alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz UR-GE Yazılım Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı Projesi’ni hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üç yıl sürecek olan projede öncelikle uluslararası bir danışmanlık firması tarafından projede yer alan yazılım firmalarının ve bu çalışmadan hareketle yazılım sektörünün ihtiyaçları analiz edilecek ve analiz sonuçları doğrultusunda ihtiyaç duyulan eğitim, danışmanlık ve Pazar Araştırması çalışmaları yürütülecek. Yaratılan sinerji ve işbirliği ile Yazılım Yurtdışı Pazarlama Takımı’nın potansiyel pazarlara girişlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Yazılım sektörümüzün temsilcileri son yıllarda dikkat çekici bir gelişim gösteriyor. Özellikle savunma, sağlık ve telekom sektörlerinde çok sayıda yazılım ihracatı yapan firmamız bulunuyor. TET olarak, ihracat potansiyelini artırmak üzere yazılım şirketlerimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ali Uzun Şekercilik E-Ticaret Sitesi Yayında

E-ticarette Başarıyı Artıran Yapay Zeka Çözümleri

İş Dünyasında Yapay Zeka Destekli Asistanların Gücü

Bitrix24 YILBAŞI İNDİRİMİ Başladı!

Bitrix24 CYBER Weekend İNDİRİMİ : %44’e varan indirimler!

Sunspectra Enerji ve Mühendislik Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti

Sigma Expo Group İstanbul Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti

Bitrix24: İşletmenizi Başarıya Taşıyan Nihai Çalışma Alanınız

Yapay Zekâ Destekli Bitrix24 CRM ile İşinizi ve Satışlarınızı Hızlandırın

Globalnet
ÜYE OLDUĞUMUZ ODALAR, STK 'LAR
Yasad Logo
BTK YER SAĞLAYICI
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. | GLOBALNET İnternet Teknolojileri ve Yazılım Tic.Ltd.Şti.