linkedin
Globalnet
Hosting Nedir ?

Hosting Nedir ?

Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayınlanmasına olanak tanıyan, güçlü donanım ve yazılımsal web sunucularının birleşimi ile oluşturulmuş bir web sitesi yayınlama hizmetidir. Web sitenizi canlı hale getirmek söz konusu olduğunda web barındırma bir zorunluluktur.

Sunucu tam olarak nedir? Sunucu, diğer web kullanıcılarını dünyanın herhangi bir yerinden sitenize bağlayan bir bilgisayardır. Adından da anlaşılacağı gibi, web barındırma hizmeti sağlayıcıları, web sitelerini barındırmak için sunuculara, bağlantıya ve ilgili hizmetlere sahiptir. Çeşitli barındırma planları sunarak, küçük bloglardan ve büyük kuruluşlardan barındırma ihtiyaçlarının yelpazesini kapsarlar.

Web barındırma, web sitesi dosyalarınızı internette yayınlamanıza izin veren çevrimiçi bir hizmettir. Yani, internete erişimi olan herkesin web sitenize erişimi vardır. Uygulamada, genellikle aşağıdaki gibi bir web barındırma sağlayıcısından aldığınız hizmeti ifade eder globalnet.com

Doğru barındırma planını seçmek, web sitenizin ziyaretçileriniz için hızlı ve güvenilir bir şekilde yüklenmesini sağlamak için doğru kaynak tahsisine erişime sahip olmak anlamına gelir. Bir işletmenin çevrimiçi faaliyet gösterdiğini düşünün; satışları ve iş fırsatları web sitelerinden gelir. Herhangi biri web sitesine girerse ve bir sorun varsa – yüklenmesi çok uzun sürüyor veya hiç görünmüyorsa – potansiyel müşteriler beklemezler. Doğru çalışan ve aradıklarını sorunsuz bir şekilde sunabilen bir site bulmak için o siteden geri dönerler.

 

Hosting; web sayfanıza ait tüm dosyaların, yılın 365 günü bir bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adı verilir.

 

Çoğu web barındırma hizmeti farklı barındırma türleri sunar ve her birinin maliyeti değişir. Her şey web sitenizin ihtiyaçlarına bağlıdır. Hangi barındırma türünün sizin için en uygun olduğunu anlamanıza yardımcı olması için aşağıda bir liste hazırladık.

Hosting Türleri

Shared Web Hosting (Paylaşımlı Hosting)

Paylaşımlı hosting, bir web barındırma sağlayıcısının aynı sunucuda bir dizi farklı web sitesini barındırmasıdır. Aynı sunucuyu paylaştığınız için maliyetleri böldüğünüz için en uygun barındırma şeklidir. Bir blog başlatmak veya yeni başlayan bir işletmeniz varsa, paylaşılan barındırma iyi bir seçenektir. CPU ve RAM gibi kaynaklar, sunucudaki tüm siteler tarafından ortak olarak kullanılır. Bu sebeple, serverda bulunan diğer sitelerin aşırı kaynak tüketimi nedeni ile siteniz erişim problemi yaşayabilir. Ekonomik olması nedeni ile ziyaretçisi az olan ve çok fazla kaynak ihtiyacı olmayan siteler için idealdir.

WordPress Hosting

WordPress kullanımı için özel olarak optimize edilmiş hosting çeşididir. Linux tabanlı sunucular üzerinden tahsis edilir. WordPress kullanılarak yayınlanmış web siteleri, sunucu kaynaklarını fazla tükettiği için; bu web barındırma ürünü son yıllarda tercih edilmeye başlanmıştır.

Bu hosting paketi genelde WordPress kurulmuş şekilde satılır. Sitenizi daha işlevsel hale getirecek birçok uygulama ve ücretsiz temalar da standart olarak yüklüdür. Ayrıca WordPress yazılımının kendisinde oluşacak her türlü güncelleme otomatik olarak alınır.

WordPress hosting paketlerinde genellikle hosting paneli erişimi yoktur. WordPress dosyalarında düzenleme yapmak istendiğinde ise WP-CLI isimli eklenti kullanılır. Bu eklenti admin panelinde bir komut satırı oluşturur ve tema, eklenti, sistem dosyalarının düzenlenmesi bu komut satırından yapılır.

WordPress hostinglerde depolama alanı için SSD kullanılır. Disk okuma ve yazma kapasitesi HDD’ye göre daha hızlı olduğu için, ziyaretçilerin içeriklere erişimi daha hızlı hale gelir. WordPress’in güvenlik bakımından zayıf olan yönleri, çeşitli güvenlik yamaları ile daha güçlü hale getirilir. Ayrıca önbellekleme işlemi için farklı yazılımlardan yararlanılarak, sitenin daha hızlı çalışması sağlanır.

Bazı paketlerde CDN servisleri ve SSL sertifikaları da kullanmak mümkündür. Ayrıca subdomain kullanmanın mümkün olduğu paketlerde satılmaktadır.

En büyük iki dezavantajının ilki; sitenizi WordPress dışında farklı bir scriptte yayınlamak isterseniz, bu işlemin hosting türünüzü değiştirmeden mümkün olmayışıdır. İkinci dezavantajı ise sunucu erişimi olmadığı için, sunucunuz üzerinde ihtiyacınız olabilecek optimizasyonları yapmanıza olanak tanımamasıdır.

VPS Hosting

VPS, Sanal Özel Sunucu anlamına gelir. Paylaşılan barındırma gibi, VPS’DE çalışan web siteleri de fiziksel bir sunucuyu diğer web siteleriyle paylaşır. Ancak, her VPS kiracısının garantili ayrılmış kaynaklara sahip kendi bölümü vardır. Eşleşecek bir fiyat etiketi ile genellikle daha fazla bellek, depolama ve işlem gücü bulunur.

VPS barındırma, sunucu yönetimi becerilerine sahip oldukça deneyimli kullanıcılar için önerilir. VPS müşterileri bölümlerine root erişimine sahiptir.

Bazı barındırma sağlayıcılarının şirket içi uzmanları tarafından yönetilen VPS Barındırma ile ilişkilendirdiği genel terimler olan “İşletme Barındırma” veya “Premium Barındırma” ile karşılaşabilirsiniz. Ancak, destek düzeyleri, abonelik ayrıntıları ve fiyatlar önemli ölçüde farklılık gösterir, bu nedenle kaydolmadan önce bu hizmetleri iyice araştırdığınızdan emin olun.

Dedicated Hosting (Özel Barındırma)

Özel barındırma, tüm sunucunun kendinize ait olduğu anlamına gelir. Bir VPS gibi erişmenizi sağlar, ancak sunucuyu diğer sitelerle veya uygulamalarla paylaşmanız gerekmez. Etkin olarak, servis sağlayıcınızın tesisinde bulunan fiziksel bir web sunucusunu kiralıyorsunuz demektir. Ayrıca gerektiğinde profesyonel destek ve uzmanlığa sahip olursunuz.

Bu üst düzey web barındırma, yalnızca yüksek talep gören kurumsal sınıf web siteleri için garanti edilir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, işletmeleri için özel bir web sunucusu kiralamak için her ay binlerce harcama yapmasına gerek yoktur.

Cloud Hosting (Bulut Barındırma)

Bulut sunucuların en büyük avantajı; sunucu kaynaklarının bir panel üzerinden, ihtiyaç doğrultusunda, arttırılabilmesi ya da azaltılabilmesidir. Sistem kaynaklarına olan ihtiyaçlarınız değişiklik gösterdiğinde, fiziksel olarak bir server değişikliği yapmanız gerekmez.

Bulut sunucularda oluşabilecek herhangi bir donanım arızasından dolayı siteniz olumsuz etkilenmez. Arıza nedeni ile azalan kaynak yerine, sunucu parkındaki diğer serverlardan kaynak sağlanır.

Dolayısı ile ilgili arıza giderilene kadar web siteniz kapalı kalmaz veya hız kaybetmez.

Bulut sunucuda barındırılan bir siteye erişmek isteyen ziyaretçi, erişim için kendisine en yakın coğrafi konumda bulunan server üzerinden ziyaret gerçekleştirir.

Bununla birlikte, bulut bilişimin popülaritesi arttıkça, bazı şirketler düzenli paylaşılan veya VPS barındırma terimini birlikte kullanmaya başladı. Amazon Web Services veya Microsoft Azure gibi diğer sağlayıcılar, genellikle bulut tabanlı işlemler için bir dizi başka gelişmiş araçta bulut barındırmayı içeren bulut bilişim hizmetleri sunar. Mümkün olsa da, milyonlarca sunucuyu çalıştıran bu “hiperscaler” lardan biriyle tipik bir web sitesine ev sahipliği yapmak yüksek bir teknik engel oluşturabilir.

Kurumsal Hosting

Genellikle yoğun e-posta trafiği olan işletmeler tarafından tercih edilen bir web barındırma çözümüdür. Normal bir Linux veya Windows barındırma hizmeti arasındaki tek fark, daha sağlıklı e-postalar almak ve göndermek için farklı teknolojilerin kullanılmasıdır. Ek olarak, depolama alanı da daha büyüktür, böylece e-postalar silinmeden sistemde saklanabilir.

Mail Hosting

Aslında e-posta sunucusu ile aynı amaca sahiptir, çok yoğun e-posta trafiği olan işletme ve kurumlar için en ideal çözümlerden bir tanesidir. Sadece e-posta kullanım amaçlı oluşturulan bu paketlerde internet sitesi yayınlaması yapılamamaktadır.

GLOBALNET, Ankara’da güvenilir yapılar ve uzman kadrosuyla uygun fiyatlı kurumsal Alan Adı, Web Hosting, Bulut Sunucu, e-Mail Hosting, Web Site Bakım, İçerik Güncelleme, Destek, SEO Optimizasyon, Sosyal Medya Destek Hizmetleri, Dijital Pazarlama, E-ticaret çözümleri, SSL Güvenlik Hizmetleri ve Ürünleri, CRM Yazılımı, Video Konferans Webinar Çözümleri, Destek Hizmeti ve KVKK Web Danışmanlık Destek Hizmetleri sunmaktadır. Arkasında ; “Hosting Ankara” “Ankara Hosting” firması denince ilk akla gelen GLOBALNET‘in tecrübesi ve desteği olan güvenli, hızlı, profesyonel hizmetler sunmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ali Uzun Şekercilik E-Ticaret Sitesi Yayında

E-ticarette Başarıyı Artıran Yapay Zeka Çözümleri

İş Dünyasında Yapay Zeka Destekli Asistanların Gücü

Bitrix24 YILBAŞI İNDİRİMİ Başladı!

Bitrix24 CYBER Weekend İNDİRİMİ : %44’e varan indirimler!

Sunspectra Enerji ve Mühendislik Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti

Sigma Expo Group İstanbul Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti

Bitrix24: İşletmenizi Başarıya Taşıyan Nihai Çalışma Alanınız

Yapay Zekâ Destekli Bitrix24 CRM ile İşinizi ve Satışlarınızı Hızlandırın

Globalnet
ÜYE OLDUĞUMUZ ODALAR, STK 'LAR
Yasad Logo
BTK YER SAĞLAYICI
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. | GLOBALNET İnternet Teknolojileri ve Yazılım Tic.Ltd.Şti.