Bir web sitesine ait dosyalar için sunucuda ayrılan alana Hosting (Barındırma) denir.
Konuyu biraz daha açacak olursak; web sitenizle ilgili çalışmalar tamamlandı, yayına alınacak. İşte bu noktada çok iyi bir planlama yapılarak sitenin ne kadar disk alanına ve ne kadar aylık trafiğe ihtiyacı olabileceğini belirlenmeli ve Hosting hizmeti almaya başlamalısınız. Hosting hizmeti domainin dns üzerinden sunucuya yönlendirilmesi ile çalışmaktadır. Hem web siteleri hem mail adresleri sunucu üzerinden ip ile sizin bilgisayarınızla bağlantı kurmaktadır.
Hosting 4 farklı türde kullanılabilir…
Paylaşımlı : Hosting hizmeti veren firmanın sunucusu üzerinden birden fazla web sitesinin host edilmesidir. Trafiği çok olan siteler için önerilmez.
Reseller : Sunucu üzerinde daha fazla bir alan kiralanır ve bu alan küçük parçalara bölünerek reseller paketi alan kişi de hosting hizmeti verir.
Sanal Sunucu : Fiziksel bir sunucu üzerinde birden fazla işletim sistemi kurularak sanal sunucular oluşturulur ve kiralanır. Kullanıcı kendi sanal sunucusunu istediği gibi yönetme yetkisine sahiptir.
Co-Location : Sunucu’nun tüm donanım ve yazılımlarını siz yönetirsiniz fakat sunucunuzu data centerlara bırakırsınız.
Hosting için önemli detaylar nelerdir?
Site açılma hızı,
Siteniz için size verilecek alan boyutu,
Server desteği,
Hosting firması seçerken nelere dikkat edilmeli?
Hızlı destek verebiliyorlarmı ?
Yeterli sayıda teknik personeli mevcut mu ?
Destek verecek müşteri temsilcileri var mı ?
Yeterli deneyime ve kaliteli referanslara sahipler mi ?
Müşterileri memnuniyetine önem veriliyor mu?
Güçlü alt yapıları var mı ?
BACKUP sistemleri var mı ?
Hizmetin verileceği Veri Merkezi lokasyonu nerededir ? (Ülke Bazında Türkiye, Avrupa, Amerika ya da şehir bazında İstanbul, Ankara, İzmir)
Ankara’dan tüm Türkiye’ye ve yurtdışına Gelişmiş Kurumsal HOSTING hizmetleri veren GLOBALNET uzman ekibine danışarak ücretsiz ön analiz bilgisi ile Hosting hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.