PaaS (Platform as a Service) Hizmet Olarak Platform, uygulamaların geliştirilmesini, çalıştırılmasını ve yönetilmesini destekleyen, soyutlanmış ve entegre bir bulut tabanlı bilgi işlem ortamıdır. Uygulama bileşenleri bir bulut ortamında bulunabilir veya özel bulutlarda veya veri merkezlerinde yönetilen uygulamalarla bütünleşebilir.
Alternatif olarak, bu hizmetleri sağlamak için satıcıya sahip olabilirsiniz. Sonuç geliştirme ve dağıtım ekipleri arasındaki sürtünmeyi azaltır. Elbette dâhili ekibin karmaşık bir yazılım ortamını kontrol etmesinin ve yönetmesinin kritik olduğu durumlar olacaktır.
PaaS kullanmaya başlarken vermeniz gereken kararlardan biri, yazılım bakımımı yapmak yoksa satıcının yönetici olmasını mı istediğinizdir.
PaaS sağlayıcıları, sunucularla uğraşmaktan daha fazla sorumludur ve asıl rolleri, müşterilere işletim sistemi ve sunucu yazılımının yanı sıra sunucu donanımı ve ağ altyapısının halledildiği bir ortam sağlamaktır. Bu kullanıcıların ölçeklenebilirliğin iş tarafına ve ürün veya hizmetlerinin uygulama geliştirmeye odaklanmasına yardımcı olur.
PaaS (Platform as a Service) Hizmet Olarak Platform Avantajları
PaaS, gereken kodlama miktarını azaltır, şirket politikasını otomatikleştirir ve uygulamaların hibrit bulutlara taşınmasına yardımcı olur.
PaaS ile kullanıcılar genel olarak sunucuları, depolamayı, ağları ve işletim sistemlerini daha iyi yönetebilir.
PaaS kullanılarak oluşturulan tüm uygulamalar, ölçeklenebilirlik, kullanılabilirlik ve çok kullanıcılık gibi bulutun özelliklerini içerir. Ayrıca, uygulama oluşturma, test etme ve başlatma sürecini daha hızlı ve ucuz hale getirir.
Bu konularda bilgi almak isterseniz GLOBALNET https://globalnet.com.tr ‘e ulaşabilirsiniz.